Alfa Romeo 166 reïncarneert in China

De Alfa Romeo 166, die in 2007 uit productie ging, reïncarneert in China. De GAC Trumpchi maakt gebruik van de techniek van de Italiaanse sedan maar heeft een eigen ontwerp.

Ghangzhou Automobile brengt in China de Trumpchi op de markt. De Chinese autobouwer heeft een joint venture met Fiat en verwierf het recht om gebruik te maken van de techniek van de Alfa Romeo 166. Aanvankelijk wilden de Chinezen de gehele productielijn overnemen maar Fiat wilde het ontwerp niet verkopen aan GAC.

Het Chinese merk tekende het model dus zelf maar onderhuids is de Trumpchi een Alfa Romeo 166. Het onderstel, de ophanging en de complete aandrijflijn zijn afkomstig van Alfa Romeo. De auto wordt aangedreven door de oude 2.0 Twin Spark motor met 148 pk. Deze motor produceren de Italianen al een jaar of zeven niet meer.

De productie van de GAC start in maart 2011. De luxesedan krijgt een vanafprijs van omgerekend 13.600 euro. De Trumpchi is het eerste tastbare resultaat van de joint venture tussen Fiat en Ghangzhou Automobile. Fiat wil met deze samenwerking voet aan de grond krijgen in China.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *