Ook Alfa Romeo Mito wegenbelastingvrij

Alfa Romeo introduceert de Mito 1.3 JTDm Eco met 85 pk. Dankzij de CO2-uitstoot van 95 g/km wordt de compacte Italiaan vrijgesteld van wegenbelasting en BPM en betalen zakelijke rijders slechts 14 procent bijtelling.

De eerste wegenbelastingvrije Alfa Romeo is een feit. Het Italiaanse merk voegt aan de onderkant van het dieselassortiment de Mito 1.3 JTDm Eco met 85 pk toe. Die motor kennen we uit de eveneens wegenbelastingvrije Fiat Punto MultiJet.

De Mito stoot 95 g/km CO2 uit en dat is precies genoeg om in aanmerking te komen voor vrijstelling van de aanschafbelasting BPM en wegenbelasting. Voor zakelijke rijders geldt het gunstige bijtellingstarief van 14 procent. Volgens Alfa Romeo heeft de Mito een theoretische actieradius van 1.220 kilometer dankzij een brandstofverbruik van 1 op 27,1.

Standaard krijgt de 1.3 JTDm een start/stop-systeem mee. De prijs is ook al bekend: vanaf 17.795 euro. Voor dat bedrag krijg je onder andere airconditioning, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare portierramen en zeven airbags. Speciaal voor de 1.3 JTDm Eco introduceert Alfa Romeo diverse sportieve optiepakketten. In maart worden de eerste ‘Eco-Alfa’s’ uitgeleverd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *