Alfa Romeo Mito met tweecilinder?

De Alfa Romeo Mito krijgt begin 2012 de beschikking over de tweecilinder motor van Fiat. Die vervangt dan de huidige 1.4 instapmotor.

In deze tijd van downsizing lijkt niets meer onmogelijk. En dus komt er een Alfa Romeo met een tweecilindermotor. Dat zegt althans het Franse tijdschrift L’Automobile Magazine. De TwinAir-motor debuteert begin 2012 in de Mito, als Alfa’s kleinste een facelift krijgt.

De Mito krijgt dan niet de 85 pk sterke tweecilinder maar een nog te introduceren versie met 105 pk. Deze twee krachtbronnen komen ook in de nieuwe Lancia Ypsilon die op de autosalon van Genève in maart debuteert. De Mito tweecilinder krijgt standaard een start/stop-systeem mee waardoor de CO2-uitstoot waarschijnlijk onder de bijtellingsvriendelijke grens van 110 g/km blijft.

De vernieuwde Mito wordt ook als vijfdeurs leverbaar en zal in de loop van 2012 de overstap maken naar de Verenigde Staten. Daar gaat Alfa de tweecilinder niet leveren maar de 1.4 turbomotor. Dat is voor Amerikanen al genoeg downsizing.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *