Zevenzits Fiat 500L op tekening

Fiat brengt van de 500L ook een zevenzits versie uit. Hoe deze gaat heten is nog niet bekend maar hoe ‘ie eruit gaat zien wel.

Patenttekeningen tonen de zevenzits uitvoering van de 500L. Deze zijn via de website Carscoop op internet terecht gekomen. De langere overhang achter verraadt de extra ruimte in de auto, de totale extra lengte ten opzichte van de vijfzits 500L is 15 centimeter.

De grotere achterste zijruit doet de verhoudingen in het ontwerp behoorlijk veranderen, hoewel Fiat verder weinig wijzigingen heeft aangebracht, de achterkant is één op één overgenomen van de 500L. Over de naam gaan de nodige geruchten. Sommige media spreken van de 500XL, maar die naam zou verwarring kunnen scheppen met de aankomende 500X – de SUV die op hetzelfde platform wordt gebouwd en in 2013 het daglicht ziet.

Fiat gaat de 500L zevenzitter met twee motoren leveren: de 105 pk sterke 0.9 TwinAir benzinemotor en de 1.3 MultiJet diesel. Of er ook een ‘ruige’ Trekking-versie komt van de ‘XL 500’ is nog niet bekend. Fiat introduceert de vijfzits 500L Trekking later dit jaar. En nee, dat is niet de 500X. Snap je het nog? 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *