Zes miljoen Punto’s de weg op

Bij Fiat kunnen eindelijk weer eens de bubbels uit de fles, want in haar Melfi-fabriek was er reden voor een feestje. Daar liep op 1 juni namelijk de zesmiljoenste Punto van de band. De Italianen hadden er iets minder dan twaalf jaar voor nodig.

De Punto mag je gerust zien als de reddingsboot waarmee het Fiat-concern de zware stormen van de afgelopen jaren moest trotseren. De klappen die de andere modellen keer op keer moesten incasseren, werden enigszins gecompenseerd door de stabiele verkoop van de Punto. De eerste editie verscheen in juli 1993 op de markt, en inmiddels is de tweede generatie alweer gefacelift. Hoewel het huidige model nog tot zeker eind 2006 zal worden doorgebouwd, zal Fiat op de IAA in Frankfurt al het nieuwe type onthullen.

De zesmiljoenste Punto is afgeleverd aan Francesco D’Ariano, die zelf werkzaam is in de Fiat-fabriek in Melfi. De productiefaciliteit is goed voor de helft van alle gebouwde Punto’s. Daarnaast wordt de compacte Fiat ook nog in Turijn en Palermo geproduceerd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *