Fiat Croma nu in de showroom

Fiat laat weten dat de Croma inmiddels is gearriveerd in de Nederlandse showrooms. Daarom zijn ook de prijzen voor de grote wagon bekendgemaakt. De prijslijst loopt van € 26.995,– tot € 38.695,–.

Met een lengte van 4,75 meter en een wielbasis van 2,70 meter is de Croma volgens Fiat de ruimste auto in zijn klasse. Hoewel Fiat gebruik kon maken van het platform van de Opel Signum, is de Croma tien centimeter langer dan zijn Duitse evenknie. Bij auto’s in dit segment draait het allemaal om de ruimte in het interieur en wat dat betreft mag de 500 liter metende bagageruimte er in ieder geval zeker zijn. Met de achterbank naar beneden geklapt, groeit het laadruim tot 1.610 liter. Daarnaast hebben ook de inzittenden achterin voldoende been- en hoofdruimte.

Al in een eerder stadium werd bekend met welke motoren de Fiat Croma wordt geleverd. In eerste instantie is er een 2,2 liter 16v benzinemotor, goed voor 147 pk. Volgend jaar februari komt daar een nieuwe 1,8 liter benzinemotor bij. Dieselen kan met twee MultiJet-motoren van 1,9 liter met 120 en 150 pk, en als topmodel is er een 2,4 liter vijfcilinder die maar liefst 200 pk levert. Alle dieselmotoren zijn standaard uitgerust met een roetfilter.

Behalve over de motor, zal de koper ook een beslissing moeten nemen over de transmissie. Niet minder dan vijf verschillende versnellingsbakken heeft Fiat voor de Croma in de aanbieding, een handgeschakelde vijf- of zesbak en sequentieel schakelende automaten met vijf of zes verzetten. De Croma 2.4 Multijet wordt standaard geleverd met een sequentiële zestraps automaat, aangepast voor het hoge koppel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *