Viper voorlopig onderdeel van nieuw Chrysler

Chrysler laat Viper voorlopig voortbestaan onder de vleugels van het nieuwe Chrysler, dat wordt geleid door Fiat. Viper staat sinds vorig jaar in de etalage maar een geschikte koper heeft zich nog niet gemeld.

Chrysler wil de focus leggen op milieuvriendelijkere modellen en de Dodge Viper past niet in die nieuwe koers. Vorig jaar bood het concern z’n paradepaardje te koop aan maar vond geen geschikte koper. Het bod van Devon Motor Works, een Amerikaanse privéconstructeur, was niet bevredigend genoeg. Bovendien wilde Devon de fabriek en de techniek gebruiken voor een eigen sportauto, waardoor Viper een stille dood zou sterven.

Fiat lijkt vooralsnog niet geïnteresseerd in de sportauto. Eigenlijk zou volgend jaar de opvolger van de Viper geïntroduceerd moeten worden maar de huidige wordt nog zeker tot 2011 doorgebouwd. Echt kwaad kan dat trouwens niet, vorig jaar waren de activiteiten van Viper behoorlijk winstgevend.

Het voortbestaan van Viper is allesbehalve zeker. Zowel Fiat als de Amerikaanse overheid zien niet graag dat er geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een benzineslurpende sportauto, waarvan er slechts enkele honderden per jaar worden verkocht. De Connor Avenue fabriek in Detroit, waar arbeiders de Viper met de hand bouwen, gaat een onzekere tijd tegemoet.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *