Autonieuws overzicht week 24

6 tot en met 12 juni 2009.
Goed nieuws in crisistijd: een aantal automodellen is flink in prijs verlaagd. Daarnaast is er natuurlijk ook de sloopregeling. En alsof het goede nieuws niet op kan is het automerk Chrysler deze week van de ondergang gered dankzij de Noord-Amerikaanse vakbonden, overheden en het Italiaanse Fiat.

Chrysler overgenomen
Nadat het Hof van Beroep in New York akkoord ging met de overname van Chrysler, zorgde een groep schuldeisers nog voor een kort uitstel, maar uiteindelijk gaf het federale hooggerechtshof toestemming. Nu kan de samenwerking met Fiat van start gaan.

Autoprijzen
De prijzen van alle uitvoeringen van de nieuwe Volkswagen Polo zijn bekendgemaakt. De stoere Dacia Sandero Stepway is er slechts in een uitvoering, die 11.495 euro kost. De Nissan Pixo heeft net als broertje Suzuki Alto een vanafprijs van 7.999 euro. Dat is flink goedkoper dan de gelimiteerde Land Rover Defender Fire en Ice-modellen.

Prijsverlagingen
De nieuwe Alfa Romeo-importeur voert forse prijsverlagingen door voor de Alfa 159 en Mito. Ook de Alfa Brera en Spider worden tot 8.850 euro goedkoper. Fiat verlaagt de prijzen van alle dieseluitvoeringen van de Fiat Bravo met 3.500 euro. Dankzij een nieuw instapmodel duikt de Seat Ibiza onder de grens van 10.000 euro.

Sloopregeling
Na verschillende Europese landen willen ook de Verenigde Staten een sloopregeling invoeren. In Nederland roept de Bovag de provincies op de sloopregeling aan te vullen. Dat zou goed nieuws zijn voor de 873.000 auto’s die in aanmerking komen voor een premie. Wil je weten of ook jouw auto onder de sloopregeling valt, kijk dan op de Autokopen.nl special.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *