Productie Fiat Multipla gestopt

Door velen bestempeld als de ‘lelijkste auto ter wereld’ maar praktisch was ‘ie wel: de Fiat Multipla. Na twaalf jaar is de productie van de excentrieke Italiaan gestopt.

Fiat trekt de stekker uit de Multipla. Na twaalf jaar is het over en uit voor de auto waar iedereen wel een mening over heeft. Vele verkiezingen voor ‘lelijkste auto ter wereld’ schreef de MPV op z’n naam maar nu is het over. De laatste Multipla is van de band gerold in Turijn.

De Fiat Multipla kwam in 1998 op de markt als alternatief voor de populaire Renault Scenic. De stoelopstelling in twee rijen van drie was uniek en kreeg later navolging van de Honda FR-V. De Multipla was, zoals Fiat dat noemde, ‘van binnenuit ontworpen’.

Het meest kenmerkende onderdeel, de hobbel onder de voorruit, verdween in 2004 bij de facelift. In Nederland zwaaide de auto in 2007 al af. In negen jaar tijd wist Fiat in ons land ruim 3.500 exemplaren aan de man/vrouw te brengen. Een directe opvolger komt er niet maar Fiat werkt wel aan een nieuwe compacte MPV, die in 2012 verschijnt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *