Nog twee kandidaten voor Saab

Er zijn nog twee partijen in de race om Saab over te nemen. Het merk verwacht dat er binnen twee weken duidelijkheid komt over de toekomst. Wie de kandidaten zijn is niet bekend maar speculaties zijn er genoeg.

Er lijkt eindelijk licht te gloren aan de Zweedse horizon voor Saab. De gesprekken met kandidaten die het merk willen overnemen worden inhoudelijker. Een Zweedse krant meldt dat er nog twee geïnteresseerden in de race zijn om Saab over te nemen van General Motors.

Onderdirecteur Jan-Ake Johnson zegt in de krant dat het nu ‘niet lang meer kan duren’. De komende weken gaat het merk intensieve gesprekken voeren met de twee kandidaten. Johnson denkt dat binnen twee weken bekend kan worden gemaakt wie de nieuwe eigenaar van Saab is.

De Zweden houden zelf de kaken stijf op elkaar over de identiteit van de kopers maar zoals we al eerder meldden circuleren er drie namen in het geruchtencircuit. De Zweedse sportwagenbouwer Koenigsegg zou interesse hebben in Saab, net als de industriële groep Renco uit de Verenigde Staten. Ook Fiat wordt genoemd als kandidaat maar de vraag is of de Italianen nog interesse hebben nu de deal met Opel is mislukt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *