Fiat nog steeds geïnteresseerd in Opel

Niets is zeker zolang er geen definitieve handtekening is gezet. Ondanks de intentieverklaring tussen toeleverancier Magna en de Duitse overheid staat de deur voor andere geïnteresseerden nog altijd op een kier.

De soap rondom Opel is nog niet voorbij. Na een wekenlange strijd tussen met name Fiat en de Canadese toeleverancier Magna om Opel over te nemen van General Motors trok Magna afgelopen weekend aan het langste eind. Zowel General Motors als de Duitse overheid zagen de meeste heil in het bod van Magna en de Russische Sberbank. De bedrijven tekenden een intentieverklaring.

Het duurt enkele maanden om de overname definitief te maken. Intussen staat de Duitse overheid open voor betere aanbiedingen. Fiat en de Chinese autofabrikant BAIC zijn geïnteresseerd in het Duitse merk. Als zij een goed bod indienen dan is de Duitse regering bereid om opnieuw het gesprek aan te gaan.

Fiat-baas Sergio Marchionne heeft gezegd dat ‘de interesse er nog steeds is’ maar zegt er ook bij dat het niet langer van Fiat afhangt. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft te kennen gegeven dat zijn regering bereid is om te bemiddelen tussen Fiat en de Duitse overheid. Voorwaarde is wel dat Fiat een nieuw en beter bod doet op Opel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *