Nog dit jaar nieuwe Fiat Panda

Nog dit jaar start de productie van de nieuwe Fiat Panda. De Italianen stellen de nieuwe Benjamin voor op de autoshow van Frankfurt in september.

De nieuwe Fiat Panda ligt op schema. Eerder gingen er geruchten dat de auto vertraging op zou lopen door de productieverplaatsing naar Italië. Fiats productiechef Stefan Ketter zegt echter tegen Automotive News dat alles volgens planning verloopt en dat de productie van de nieuwe Panda in november start.

Op de autoshow van Frankfurt in september zal Fiat het nieuwe model onthullen. De Panda krijgt een geheel nieuw ontwerp en staat op een nieuw platform, dat ook door de onlangs onthulde Ypsilon van zustermerk Lancia wordt gebruikt. De nog verse tweecilinder TwinAir-motor gaat een belangrijke rol spelen in de Panda en zal in twee versies – 65 pk zonder turbo en 85 pk met turbo – leverbaar worden.

De huidige Panda wordt in Polen gebouwd, naast de 500. Fiat verplaatst de productie met ingang van het nieuwe model naar Italië. Daar wordt de huidige Alfa Romeo-fabriek in Pomigliano d’Arco, nabij Napels, op dit moment geschikt gemaakt voor de productie van de Panda. “Het wordt een state-of-the-art productiefaciliteit”, aldus Ketter.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *