Nieuwe dieselmotor Fiat Grande Punto

Fiat levert de 1.6 MultiJet met 120 pk voortaan ook in de Grande Punto. De krachtbron is al bekend uit de Bravo en Lancia Delta maar zorgt in de compactere Punto voor aansprekende prestaties.

Fiat breidt het dieselaanbod van de Grande Punto uit met de 120 pk sterke 1.6 MultiJet. Een welkome aanvulling, tot nu toe was er alleen de 1.3 MultiJet met 75 of 90 pk. Omdat 120 pk meer dan genoeg is om de compacte Italiaan vlot door het verkeer te laten bewegen hangt Fiat het Sport-label aan de nieuwe uitvoering.

De 1.6 MultiJet levert in de Grande Punto 320 Nm koppel, 20 Nm meer dan in de Bravo. Daarmee haalt de Grande Punto een topsnelheid van 193 km/u. Het verbruik is met 4,8l/100km (1:20,8) gunstig te noemen. De overheid kent een ‘groen’ energielabel C toe aan het model.

De Sport is te herkennen aan de 17 inch lichtmetalen wielen, zijskirts en achterspoiler. In het interieur monteert Fiat sportstoelen en de vering is een tandje strakker afgesteld dan bij de ‘gewone’ Grande Punto’s. Twee-zone klimaatregeling en een radio/cd/mp3-speler met subwoofer maken de uitrusting compleet. De prijs van al dit moois is 24.195 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *