Lexus scoort in Brits tevredenheidsonderzoek

Lexus mag zich de grote winnaar noemen van het J.D. Power tevredenheidsonderzoek in Groot Brittannië. Het Japanse merk eindigt voor Honda en Mercedes. De hekkensluiters zijn Chevrolet, Chrysler en Fiat.

Lexus heeft de meest tevreden klanten in Groot Brittannië, zo blijkt uit het nieuwste J.D. Power onderzoek. Het merk eindigt in de tevredenheidsindex bovenaan met 833 punten. Honda volgt op gepaste afstand (817 punten), gevolgd door Mercedes op de derde plaats. Skoda en Toyota maken de top 5 vol. Het best scorende model is de Lexus RX.

Onderaan de lijst treffen we Chevrolet, Chrysler en Fiat aan. Het Italiaanse merk haalt slechts 751 punten, het onderzoeksgemiddelde ligt op 781 punten – gelijk aan het puntenaantal dat Seat en Nissan scoren. Fiat is niet het enige volumemerk dat een slecht resultaat haalt, ook Opel (in Engeland Vauxhall), Renault, Peugeot, Suzuki en Ford scoren ver onder gemiddeld.

Het J.D. Power-onderzoek werd uitgevoerd onder 15.700 bezitters van auto’s van ongeveer twee jaar oud. Ze beoordeelden hun vierwieler op kwaliteit, betrouwbaarheid, design, uitrusting, kosten en dealerservice. Het is voor de negende achtereenvolgende keer dat Lexus het tevredenheidsonderzoek wint.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *