Italiaans feestje in Bologna

De 28e Bologna Motor Show is in volle gang en Fiat, Alfa Romeo en Lancia spelen er een thuiswedstrijd. Traditiegetrouw pakken de drie Italiaanse merken in Bologna flink uit. Bovendien heeft Fiat een klein feestje te vieren: de nieuwe Panda werd immers verkozen tot Auto van het Jaar 2004.

Alsof de prijs nog moet worden binnengehaald, presenteert Fiat in Bologna een uitgebreide serie varianten van de Panda. Daaronder is ook een opvallende Panda 4×4, die duidelijk is afgeleid van het Simba prototype dat op de AutoRAI te zien was. Ook is er een Panda Abarth Rally die dankzij een extra pittige versie van de 1.3 liter Multijet over een vermogen van 102 pk beschikt. Al met al wil Fiat de modellenlijn van de Panda in de toekomst flink uitbreiden, daarom staan er in Bologna enkele proefballonnetjes.

Stijlvolle nieuwe Stilo

Vanaf begin volgend jaar wordt de nieuwe generatie van de Stilo leverbaar. Als primeur staat deze al in Bologna. Vooral de achterzijde is flink anders, en bovendien worden twee nieuwe motoren leverbaar. Dat is een 1.4 liter FIRE benzinemotor met 95 pk en een 1.9 MultiJet dieselmotor. Deze laatste heeft een vermogen van 140 pk en een maximum koppel van maar liefst 305 Nm.

Ook Alfa doet mee
Uiteraard toont Alfa Romeo de imposante 8c Competizione, de absolute topper van de autotentoonstelling in Frankfurt. De Kamal concept car is evenmin een primeur. Alfas visie op een extra sportieve SUV stond al in Genève, maar in Bologna is het ongetwijfeld een publiekstrekker van jewelste. Onder de motorkap ligt naar verluidt een 3.2 liter V6 met 250 pk.

Ook Lancia moet het van opgewarmd nieuws hebben. Op de stand staat wel de fraaie Lancia Fulvia Coupé, maar ook dit studiemodel kennen wel al uit Frankfurt. Deze moderne Fulvia Coupé geeft een dikke knipoog naar het model dat in 1965 in Genève het levenslicht zag. Tegelijkertijd gunt Lancia ons met deze auto een blik in de toekomst, want in deze Fulvia Coupé worden de modernste technieken en materialen verwerkt. Dat betekent veel aluminium en tal van elektronische gadgets in het interieur. De Bologna Motor Show duurt nog tot en met 14 december.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *