Fiat Stilo klaar voor 2004

De verkoopcijfers van de Stilo zijn nooit helemaal geworden wat ervan werd verwacht, maar Fiat zit niet bij de pakken neer. In januari brengt de Italiaanse autofabrikanten opgewaardeerde uitvoeringen op de markt van de drie carrosserievarianten driedeurs, vijfdeurs en Multi Wagon.

De wijzigingen zijn zowel uiterlijk als onderhuids. Zo worden twee nieuwe motoren leverbaar, waaronder een 1.4 liter FIRE motor, met een vermogen van 70 kW / 95 pk. Dat betekent een nieuw instapmodel, dat voor een bedrag van 16.395 euro op de prijslijst komt. Een andere nieuweling is een 1,9 liter MultiJet common rail diesel, die met 103 kW / 140 pk fors meer vermogen levert dan de reeds leverbare diesel. Met deze uitbreiding komt het aantal leverbare motoren op acht. Ook het aantal leverbare transmissie is ruim: de klant kan kiezen uit vijf of zes versnellingen handgeschakeld en een dynamische Selespeed versnellingsbak.

Het oog wil ook wat

Hoewel alle uitvoeringen vernieuwd zijn, vallen de aanpassingen vooral de vijfdeurs Stilo op. De achterkant van de auto werd nieuw ontworpen, waarbij de achterklep, bumper en lichtunits een strakker geheel vormen. Aan de voorzijde zien we nieuw vormgegeven koplampen en bumperspoilers in carrosseriekleur. Al met al lijken de wijzigingen de vijfdeurs Stilo eleganter te maken, terwijl de driedeursversie er wat scherper door is geworden.

Voor volgend jaar zijn zeven nieuwe lakkleuren leverbaar, en is ook de kleur van het interieur aangepast. Zo valt op dat de vijfdeurs en Multi Wagon een nieuw two-tone interieurontwerp meekrijgen dat het geheel onderop wat lichter maakt en de grote ruimte benadrukt. Het interieur van de driedeurs Stilo blijft hoofdzakelijk zwart, maar kan desgewenst in dezelfde contrasterende tinten worden geleverd.

Aan de veiligheid van de Stilo is voor modeljaar 2004 nauwelijks iets gewijzigd. Dat hoefde ook niet, want de Stilo had al niet minder dan acht airbags, rondom schijfremmen en al dan niet optioneel ABS met EBD, ASR tractiecontrole, ESP en nog een aantal andere drieletterwoorden die de veiligheid vergroten. De nieuwe modellen zijn vanaf januari leverbaar. De compleet nieuwe 1.4-16V met handgeschakelde zesversnellingsbak is er al vanaf 16.395,-. De versie met 140 pk 1.9 MultiJet is er als Dynamic vanaf 24.995,- en in een complete Emotion uitvoering vanaf 26.995,-.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *