Gefacelifte Fiat Sedici en Suzuki SX4 betrapt

De tweeling Fiat Sedici en Suzuki SX4 krijgt een facelift. De vernieuwde crossovers zijn gespot op de fabrieksterreinen van Suzuki in Hongarije. Via een Italiaans forum zijn de foto’s op het internet beland.

De Suzuki SX4 werd in 2006 geïntroduceerd, de Fiat Sedici volgde een klein jaar later. De gezamenlijk ontwikkelde crossover krijgt een kleine facelift volgend jaar. De fabrikanten voeren geen schokkende wijzigingen door maar met name bij de Fiat zijn de verschillen duidelijk zichtbaar.

De Sedici krijgt een nieuwe voorbumper en een andere grille, opvallend is dat Fiat weer afscheid neemt van de naar beneden doorlopende grille. Suzuki pakte de SX4 minder hard aan maar ook hier zien we een gewijzigde bumper en grille. Van de achterkant hebben we geen foto’s maar we verwachten geen grote wijzigingen.

In het interieur zien we een nieuwe middenconsole en een nieuw paneel voor de bediening van de airconditioning. Over technische wijzigingen is nog niets bekend maar reken op een stevige update van het motorgamma, waarbij met name wordt ingezet op zuinigere (turbo)motoren. De vernieuwde tweeling zal z’n debuut maken op de Autosalon van Genève in maart.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *