Foto’s nieuwe Fiat Doblo op straat

Fiat heeft het uiterlijk van de nieuwe Doblò niet geheim weten te houden. De eerste foto’s van het nieuwe model zijn voortijdig op internet beland.

Op internet-encyclopedie Wikipedia zijn de eerste foto’s van de nieuwe Fiat Doblò uitgelekt. De tweede generatie van het ‘personenbusje’ wordt officieel pas begin volgend jaar onthuld. Eerder al lekten er vage foto’s uit die in het geheim waren genomen in de Fiat-fabriek in Turkije.

De oude Doblò was geen knapperd, vooral voor de facelift. Ook de nieuwe is niet direct een koppendraaier maar heeft wel enkele opvallende designdetails, zoals de oplopende raampartij die optisch een geheel lijkt door de zwarte B- en C-stijl. De achterruit loopt schijnbaar door tot ver in de achterklep.

De nieuwe Doblò staat op het onderstel van de Punto en komt waarschijnlijk met drie motoren. Daarvan zijn twee diesels, een 1.6 MultiJet met 105 pk of 120 pk. Bij de verkoopstart zal er een benzinemotor te verkrijgen zijn, de 1.4 16v met 90 pk. De auto wordt gebouwd in de Fiat-fabriek in het Turkse Tofas, hij loopt daar naast de Qubo van de band.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *