Fiat zwaait Croma uit

Fiat neemt afscheid van de Croma. De auto gaat begin 2011 uit productie maar in de meeste Europese landen is de auto inmiddels uit het assortiment gehaald.

Fiat neem stilletjes afscheid van de Croma. De auto is nu in Nederland alvast uit het assortiment gehaald. Begin 2011 stopt de productie van de middenklasser. Een opvolger is er niet want de auto is buiten Italië nooit een succes geworden.

De Fiat Croma kwam in 2005 op de markt als opvolger van de Marea, die overigens twee jaar daarvoor al van de markt was verdwenen. Fiat stofte een oude naam af want in de jaren ’80 was er ook al een Fiat Croma. En hoewel Croma in het Italiaans ‘chroom’ betekent werd die naam in Nederland vooral geassocieerd met een pakje boter.

Vooral opvallend was dat de Croma er alleen als stationwagen was. Eind 2007 kreeg de auto een facelift maar voor de verkopen in ons land maakte dat niet veel meer uit. Fiat verkocht in zes jaar tijd zo’n 2.200 exemplaren, dit jaar verlieten nog geen tachtig Croma’s de showroom.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *