Fiat probeert het opnieuw met de Croma

Ondanks zijn ongunstige naam brengt Fiat de Croma toch weer terug op de markt. Na bijna tien jaar zonder groot model, heeft het Italiaanse merk vanaf volgend jaar weer een echte grote auto in het modellengamma.

Er werd al een tijdje gesproken over een Fiat New Large. Oorspronkelijk zou dit nieuwe model al dit jaar op de autoshow van Bologna aan het publiek gepresenteerd worden, maar de anders zo chauvinistische Italianen hebben nu toch besloten de veel belangrijkere Autosalon van Genève in maart 2005 de primeur te geven.

De nieuwe Fiat Croma is evenals zijn voorganger een vijfdeurs model, maar dit model verdient meer de naam grote hatchback. Het design is geïnspireerd op een stationwagon, een hatchback en een MPV. De nieuwe Croma is dus een echte combi, die in de autowereld ook wel een crossover genoemd wordt.

Fiat heeft voor de ontwikkeling van de nieuwe Croma samengewerkt met General Motors. Het nieuwe model staat dan ook op hetzelfde platform als de Opel Signum. Ook de benzinemotoren zullen in beide autos terug te vinden zijn. Kennelijk is de samenwerking goed bevallen, want naar verluid zal ook de nieuwe Fiat Punto, die volgend jaar wordt geïntroduceerd, samen met Opel worden ontwikkeld.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *