Fiat 500 maakt come-back

Goed nieuws voor liefhebbers van retromobielen: Fiat heeft besloten de Trepiùno toch in productie te nemen. Deze reïncarnatie van de legendarische Fiat 500 zal in 2006 in de showrooms staan.

De Fiat Trepiùno stal begin dit jaar de harten van velen tijdens de Autosalon van Genève. Toen was echter niet duidelijk of dit kleine rugzakje echt een nieuw leven tegemoet zou gaan, maar Fiat heeft nu bekend gemaakt dat dit toch gaat gebeuren. Het verschil met het model uit de jaren vijftig is dat de Trepiùno wat staat voor 3+1 nu drie zitplaatsen zal hebben in plaats van de krappe vier en dat de motor gewoon voorin zal zitten in plaats van achterin.

Veel meer is er verder nog niet bekend over het werkelijke productiemodel. Er wordt gesproken over een 1,0 liter motor met vier cilinders, een 1,2 liter met 55 pk en een 1,3 liter Multijet dieselmotor. Qua styling zal het model vast ook heel dicht bij het prototype liggen dat in Genève stond. Fiat heeft duidelijk het succes van de Mini afgekeken en zal nu hetzelfde beroep doen op de nostalgie. Qua koperspubliek zullen het vast en zeker veel vijftigers en zestigers zijn die hun geliefde retro-500tje nu voor erbij aanschaffen. Wij denken echter dat ook veel jonge zakenmensen voor dit cultautootje zullen kiezen, net als bij Mini.

Vooralsnog wordt er over een prijs van 8.000, gesproken voor een kale uitvoering. Wie hem luxer wil hebben met lederen bekleding en hippe accessoires zal iets dieper in de buidel moeten tasten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *