Fiat Panda met milde hybride in Urban-uitvoering

Fiat start algauw met de levering van de reguliere Panda-modellen die voorzien zijn van milde hybride aandrijving. Daarom volgen hier de vanafprijzen en uitrustingen.

Eerder dit jaar startte Fiat de verkoop van de Panda met Mild Hybrid-technologie. Als eerste verschenen de City Cross-uitvoeringen en de speciale Launch Edition. Nu is het de beurt aan de reguliere versies, die het merk de benaming ‘Urban’ meegeeft. 

Deze zijn te bestellen vanaf 13.190 euro. Het instapniveau is de Easy. De standaarduitrusting bestaat uit bijvoorbeeld stuurwielbediening van audio en telefoon; Radio Bluetooth met spraakherkenning, USB en twee speakers; airconditioning; een bandenspanningscontrolesysteem; zwarte buitenspiegels; en bumpers in de kleur van de carrosserie.

Voor slechts 500 euro extra heb je het Lounge-uitrustingsniveau. Dat is voorzien van onder meer een maatje grotere velgen in lichtmetaal; mistlampen vooraan; elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels in de kleur van de carrosserie; en het Uconnect radiosysteem met Bluetooth, USB en vier speakers. 

Aandrijflijn: even sterk, schoner en zuiniger

De éénliter driecilinder FireFly-benzinemotor (70 pk) wordt ondersteund door een 3,6 kW elektrisch systeem – de zogenaamde Belt-integrated Starter Generator (BSG) – en een lithium-accu. De BSG zorgt voor terugwinning van energie tijdens remmen en terugschakelen. Dat vermogen is dan beschikbaar voor acceleratie en voor herstart met het start/stopsysteem. Een nieuwe handbak met zes verzetten maakt de aandrijflijn compleet. 

Ten opzichte van de 69 pk sterke 1,2 Fire-motor kun je met de milde hybride tot 20 procent zuiniger en schoner rijden. Wil je de lucht in de cabine eveneens zo zuiver mogelijk hebben, dan kun je het D-Fence optiepack bijbestellen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *