Fiat lanceert nieuwe generatie turbomotoren

De Grande Punto en Bravo krijgen als eerste modellen de beschikking over de nieuwe generatie turbomotoren van Fiat. De 1,4-liter T-JET’s nemen het stokje over van de commonraildiesels waarmee Fiat de afgelopen periode furore maakte.

Fiat omschrijft de nieuwe motorenreeks als compact, krachtig, zuinig en betaalbaar. Dieselmotoren met directe inspuiting zijn inmiddels gemeengoed en Fiat verwacht met de nieuwe T-JET eenzelfde revolutie teweeg te kunnen brengen in de toekomst van benzinemodellen.

De Fiat Grande Punto krijgt een 1.4 16V T-JET met 120 pk, terwijl de Bravo een exemplaar van 150 pk krijgt. De nieuwe krachtbronnen combineren goede prestaties met een laag verbruik en dat alles tegen een scherpe prijs. Dankzij een verfijnde combinatie van turbotechniek en een geavanceerde elektronische motorregeling leveren de beide T-JET uitvoeringen veel vermogen en liefst 206 Nm trekkracht. De Fiat Bravo 1.4 T-JET en Grande Punto 1.4 T-JET accelereren in respectievelijk 8,2 en 8,9 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheden bedragen 212 en 195 km/h. De Bravo heeft per 100 kilometer 7,1 liter brandstof nodig, de Grande Punto neemt genoegen met een halve liter minder.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *