Fiat Doblo Combinato biedt plaats aan vijf personen en rolstoel

Fiat presenteert een nieuwe uitvoering van de Doblo Combinato. Deze verlengde versie is geschikt gemaakt voor het vervoeren van vijf personen en een rolstoel met zesde persoon.

Fiat heeft de Doblo Combinato, de verlengde versie van de Doblo, geschikt gemaakt voor het vervoeren van een rolstoel. De vijf zitplaatsen in de auto zijn behouden gebleven, waardoor er in totaal zes personen vervoerd kunnen worden in de Doblo. Achter de tweede zitrij is een speciale rolstoelruimte ingericht, die aan alle Europese veiligheidseisen voldoet.

De vloer van de Doblo is achterin verlaagd, waardoor het naar binnen rijden via de inrijplaat eenvoudiger gaat. Een ander voordeel is dat de persoon in de rolstoel net zo hoog zit als de andere passagiers, waardoor het verhogen van het dak niet nodig is. De rolstoel wordt vergrendeld met vierpuntsgordelfixatie en de passagier in de stoel zelf beschikt over een driepuntsgordel.

De Doblo heeft achter een bi-link as, waardoor de passagiers achterin niet hoeven in te leveren op comfort – zoals vaak wel het geval is bij ‘busjes’. In geval van nood kan de rolstoelpassagier de achterklep van binnenuit openen.

Fiat presenteert de speciale Doblo Combinato vrijdag op de Taxi Expo in Amsterdam. De prijs van de ombouw, die plaatsvindt bij Aanpassingsbedrijf Bierman, is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *