Fiat Bugster: Braziliaans biomonster

Fiat presenteert op de Autoshow van São Paulo de Bugster conceptcar. Het groene gevaarte is ontworpen door Fiats Braziliaanse ontwerpcentrum en heeft (uiteraard) ‘milieu’ als belangrijkste thema.

Speciaal voor de Braziliaanse autoshow heeft Fiat de Bugster ontwerpen, een conceptcar die het beste van twee werelden bij elkaar moet brengen. De Bugster is namelijk ‘fun to drive’ en tegelijkertijd zeer milieuvriendelijk. De buggy-achtige conceptcar wordt aangedreven door een elektromotor.

Maar dat is niet alles, de body bestaat namelijk uit alleen milieuvriendelijke en recyclebare materialen. Dankzij een speciale productietechniek zijn de materialen ultralicht en bestand tegen een stootje. De Bugster is een regelrechte publiekstrekker op de autoshow met z’n gemene koplampen en zwevende wielkasten.

Het Italiaanse merk is al jaren succesvol actief in Brazilië, het produceert, ontwerpt en verkoopt auto’s in het Zuid Amerikaanse land. Fiat Automóveis, zoals het merk er voluit heet, wil zich daarom niet onbetuigd laten in São Paulo. Hier vindt de grootste autoshow van Latijns Amerika plaats.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *