‘Fiat 500 na Christus’ op strijdtocht

Fiat duikt met de nieuwe 500 nog verder terug in het verleden. De opvolger van het historische karretje uit de eerste helft van de vorige eeuw, neemt de komende tijd stelling op de tentoonstelling Glorie van Rome in de Kunsthal Rotterdam.

De Kunsthal Rotterdam presenteert tot en met 8 maart 2009 een omvangrijke expositie over het burgerlijk leven in het Romeinse Keizerrijk. Uiteraard kwamen daar destijds geen auto’s aan te pas, maar om de tentoonstelling onder de aandacht te brengen zet Fiat de speciaal bedrukte ‘500 na Christus’ in. Deze nieuwe vorm van culturele guerrillamarketing past goed bij de Kunsthal, dat een breed en divers publiek wil trekken.

De tentoonstelling Glorie van Rome omvat ruim 450 kunst- en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit collecties van topmusea als het Musea Nazionale Archeologico in Florence en het Museo Archelogico in Siena. De collecties worden voor het eerst buiten Italië tentoongesteld en zijn aangevuld met archeologische vondsten van Nederlandse musea. Voor kinderen is er een speciaal paviljoen waar ze kunnen graven naar Romeinse schatten, zich kunnen verkleden als soldaat of deftige dame en zelfs in contact kunnen treden met Romeinse keizers.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *