Fiat bouwt jolige strandauto

Waar normaal gesproken de Fiat Panda niet beschouwd wordt als de meest luxe huurauto, is het op het Italiaanse eiland Capri een heus statussymbool. Het gaat daar dan ook niet om een gewone Panda, maar om een speciaal dakloos model met de illustere naam Jolly.

In de jaren zestig was de Fiat 500 Jolly een icoon. De door het ontwerphuis Ghia gebouwde auto’s werden onder meer veelvuldig gebruikt door de familie Onassis. Stola, bekend van de verlengde Thesis, heeft nu een eigentijdse versie gemaakt in samenwerking met het Fiat Centro Stile. De auto wordt gebruikt om VIP-toeristen rond te rijden op Capri.

Het grootste verschil tussen de reguliere Fiat Panda en de strandvariant is het ontbrekende dak. Op enkele details na, zoals een naar onder klappende achterklep, is de rest van de auto identiek. Het interieur is grotendeels geleend van het Panda Eco concept. Omdat een strandauto natuurlijk vaak blootgesteld wordt aan zonlicht is de Panda Jolly bedekt met een speciaal zonnewerend materiaal, waarmee ook zeilboten worden behandeld. Wie ook een Panda Jolly voor thuis wil hebben, heeft pech, want Fiat heeft geen plannen meer exemplaren te gaan bouwen, het was enkel een zomerproject.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *