Fiat bestelt Chinees

Fiat Auto heeft de 1.6 en 1.8 besteld bij de Chinees. Motoren wel te verstaan. De Italiaanse autofabrikant gaat een samenwerking aan met het Chinese Chery Automobiles. Jaarlijks zal Chery 100.000 motoren bouwen voor gebruik in Fiats in China en daarbuiten.

Nog voor het einde van het jaar tekenen Fiat en Chery de definitieve verklaring voor de levering van de krachtbronnen. Fiat wil met de samenwerking verder groeien op de internationale markt. CEO Sergio Marchionne: “Chery is een jong en modern bedrijf met een stevige technische achtergrond. Ik ben verheugd met deze stap voorwaarts in onze strategie van doelgestelde allianties. In de relatie met Chery zien we mogelijkheden voor verdere samenwerking, zowel met motoren als andere automotive-sectoren.”

Chery Automobiles werd in 1997 opgericht. Jaarlijks produceert het 400.000 voertuigen en 300.000 losse versnellingsbakken. Chery verkocht vorig jaar 189.100 auto’s, een stijging van 118 procent, en exporteerde de meeste voertuigen van alle Chinese automerken met 18.000 stuks. Yin Tongyao, president en general manager van Chery Automobiles is uiteraard ook verheugd over de deal met Fiat: “Fiat is een wereldberoemd bedrijf met een lange historie. De succesvolle samenwerking tussen Chery en Fiat Auto getuigt van Fiat’s vertrouwen in Chery en is tevens een belangrijke stap voor Chery. Het vooruitzicht van onze samenwerking is veelbelovend.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *