Fiat Aegea wordt ‘Ikea auto’

Fiat legt de laatste hand aan de opvolger van de Bravo. Deze auto heeft de projectnaam Aegea en is vooral functioneel en betaalbaar.

Fiat presenteert volgend jaar de opvolger van de Bravo. Het nieuwe model wordt functioneel en betaalbaar, een soort Ikea-auto. “We gaan de auto niet vol stoppen met functies waar klanten eigenlijk niet voor willen betalen”, aldus Fiat-baas Olivier Francois tegen Automotive News.

Fiat liet eerder dit jaar de eerste auto van de nieuwe modelserie zien, de Aegea sedan (foto). De sedan komt niet naar Nederland, omdat er in ons land weinig vraag is naar dergelijke modellen. De hatchback en stationwagon die volgend jaar worden onthuld komen wel onze kant op. Aegea is overigens de projectnaam, de uiteindelijke modellen uit de nieuwe lijn compacte modellen van Fiat krijgen een andere naam.

De Bravo-opvolger is het eerste model uit de functionele lijn van Fiat. Fiat gaat in de toekomst twee soorten modellen bouwen: auto’s die je nodig hebt en auto’s die je wil hebben. In die laatste categorie vallen de 500-modellen en de aankomende roadster, de meer praktische lijn omvat de Aegea-modellen en auto’s als de Panda en Doblo.   

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *