Fiat 500C: lange zomer

Fiat geeft meer foto’s en informatie vrij om het publiek warm te houden voor de 500C. En dat is hard nodig want de 500C komt pas naar Nederland als het hartje winter is. Het belooft een lange zomer te worden…

De Fiat 500C werd onthuld op de Autosalon van Genève in maart. Hij zou eigenlijk deze maand bij de dealer staan maar helaas is er wat vertraging opgetreden. De Nederlandse introductie staat nu gepland voor begin 2010. Dat is jammer, want in bijvoorbeeld Duitsland en Italië rijdt de kekke 500 al rond.

De 500C biedt evenveel binnenruimte als de gesloten 500, de dakstijlen zijn namelijk gelijk. De kofferbak is slechts drie liter kleiner omdat het dak er niet in opgeborgen hoeft te worden. Dat schuift net als bij de 500 uit 1957 over de achterruit heen. Bij de nieuwe 500 opent het dak automatisch met een druk op de knop, openen en sluiten kan tot 60 km/u. Het stoffen dak bestaat uit twee lagen voor goede isolatie en komt in drie kleuren beschikbaar: beige, rood en zwart.

De 500C krijgt de beschikking over dezelfde motoren als zijn dichte broertje: de 1.2 met 69 pk, de 1.4 met 100 pk en de 90 pk sterke 1.3 dieselmotor. Wanneer de 1.2 wordt gecombineerd met start/stop-systeem en Dualogic-automaat komt de cabrio in aanmerking voor veertien procent bijtelling. Het is daarmee niet de eerste cabrio die in de zuinigste categorie valt, de nóg kleinere Smart Cabrio is er ook nog. De prijzen van de 500C zijn nog niet bekend, zoals gezegd duurt het nog tot begin 2010 voordat de auto naar Nederland komt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *