‘Chrysler praat met Fiat over samenwerking’

Chrysler praat met Fiat over een eventuele samenwerking. De Amerikaanse fabrikant zoekt een partner om toegang te krijgen tot expertise op het gebied van compacte auto’s. Fiat zou in ruil daarvoor een belang nemen in Chrysler.

Automotive News meldt op basis van interne bronnen dat Chrysler op dit moment met Fiat praat over een mogelijke strategische samenwerking. Een overeenkomst tussen de twee zou Chrysler de mogelijkheid geven om zijn modelgamma voor de Europese markt te moderniseren.

Chrysler wil compacte auto’s bouwen maar heeft zelf niet genoeg geld, tijd en expertise voor de ontwikkeling van platforms, motoren en versnellingsbakken. Fiat heeft voor alle in Europa belangrijke segmenten moderne techniek klaar liggen waar de interesse van Chrysler naar uit gaat.

Fiat neemt in ruil daarvoor een belang in Chrysler, hoe groot is niet bekend. Ook kan de Amerikaanse partner van pas komen bij het herintroduceren van dochtermerk Alfa Romeo in de Verenigde Staten. Geen van beide fabrikanten heeft bevestigd dat er daadwerkelijk gesprekken plaatsvinden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *