ADAC: Fiat is betrouwbaar

De tijd dat Fiat-rijders iedere Wegenwacht bij de voornaam kenden, is voorbij. In een persbericht meldt Fiat met gepaste trots dat de Panda, Grande Punto en Ducato uitstekend scoren in de pechstatistieken van de Duitse ADAC.

Er worden nog altijd veel flauwe grappen gemaakt over de niet altijd even bedrijfszekere oudere modellen van bepaalde automerken. Fiat snoert critici de mond met goede prestaties in het jaarlijkse ADAC-onderzoek. De pechstatistieken over 2006 van de Duitse wegenwacht laten zien dat de Fiat Panda weinig op de vluchtstrook te vinden is.

Hetzelfde gaat op voor de Ducato bedrijfsauto die het beter doet dan modellen van Mercedes en Volkswagen. De Fiat Grande Punto eindigde zelfs op gelijke hoogte met de BMW 1 serie en de Audi A3. We durven het bijna niet hardop te zeggen, maar zou dat misschien kunnen komen doordat de kwaliteit van Duitse auto’s ook niet meer zo top is? Hoe dan ook, Fiat bouwt tegenwoordig auto’s die niet alleen mooi zijn maar ook veilig en net zo betrouwbaar als de gevestigde orde.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *