Wonderschone Alfa Spider

De nieuwe Alfa Spider heeft even op zich laten wachten, maar de Italianen hebben hun tijd goed besteed. Het resultaat is een origineel gelijnde cabriolet met een klassiek zacht vouwdak, waarmee Alfa een lange neus maakt naar de coupé-cabrio-rage.

De Milanezen hebben weer eens gedaan waar ze goed in zijn: het ontwerpen van een strakgelijnde auto met een lekker onderstel en veel fraaie details. Het uiterlijk deelt een aantal elementen met de Alfa Brera en heeft een herkenbaar familiegezicht. Gelukkig mist het model een overdaad aan retro-elementen, wat originaliteit van de koets ten goede is gekomen. Ook onderhuids heeft de Spider een grote sprong voorwaarts gemaakt. Hij (zij?) is leverbaar in twee uitvoeringen met de keuze uit twee JTS-benzinemotoren, een 2.2 met 185 pk en een 3.2 V6 Q4 met 260 pk. Beide motoren zijn standaard verbonden aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De specificaties van het onderstel verraden sportiviteit: de wielophanging bestaat uit dubbele dwarsdraagarmen voor en een multilink achteras. De 3.2 V6 Q4 is bovendien uitgerust met het Alfa Q4 vierwielaandrijvingsysteem, een unicum voor de Spider. Het interieur wordt omschreven als ‘gastvrij en geraffineerd’ maar is vooral identiek aan de Brera, wat overigens bepaald niet negatief is. Het geheel ziet er aantrekkelijk uit en ook de afwerking staat op een hoog niveau. Een smakelijke automobiel dus, die hopelijk in groten getale wordt aangeschaft. Nederland kan best een beetje Italiaanse flair gebruiken in de file.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *