Volkswagen bevestigt interesse in Alfa Romeo

De geruchten gaan al langer maar worden nu door Volkswagen bevestigd. Topman Ferdinand Piech heeft gezegd dat hij is geïnteresseerd in het Italiaanse merk Alfa Romeo. Huidige eigenaar Fiat heeft echter ‘geen enkele intentie’ om het merk te verkopen.

Volkswagen wil zijn portfolio op termijn uitbreiden naar dertien merken. Op dit moment zijn dat er tien en Alfa Romeo zou een van de drie toe te voegen merken moeten worden. Tenminste, als het aan topman Ferdinand Piech ligt. Hij bevestigt tegenover Automotive News de interesse in het iconische merk.

“We zijn geduldig en hebben de tijd. Waarschijnlijk hoor je er de komende twee jaar niets over”, aldus Piech. Hij daagt met die uitspraak Fiat-topman Sergio Marchionne uit. Die reageert echter laconiek: “Laat ze maar wachten. Wij hebben geen enkele intentie om Alfa te verkopen.”

Piech ziet veel potentieel in Alfa Romeo: “Alfa is het merk met het grootste potentieel voor uitbreiding.” Dat ziet Fiat zelf ook in, de autobouwer lanceerde eerder dit jaar een ambitieus toekomstplan voor Alfa Romeo. In de komende drie jaar verschijnen er vijf nieuwe modellen en maakt het merk zijn rentree op de Amerikaanse markt. Fiat wil de verkopen van het merk verdrievoudigen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *