Alfa Giulietta krijgt ook dubbele koppeling

De Alfa Romeo Giulietta wordt net als z’n broertje Mito uitgerust met een TCT-transmissie. Dat levert de Giulietta-rijder niet alleen een sportiever rijgedrag op maar ook brandstofbesparing.

De nieuwe TCT-transmissie debuteerde onlangs in de Alfa Romeo Mito. De automaat met droge, dubbele koppeling komt nu ook beschikbaar voor de Giulietta. Eerst wordt de Alfa TCT leverbaar met de HP 1.4 MultiAir-benzinemotor, later volgt de HP 2.0 JTDM-dieselversie. Beide motoren genereren maximaal 170 pk.

De automaat met zes verzetten kan desgewenst met schakelflippers vanaf het stuur worden bediend. Aangezien er zowel voor de even als de oneven versnellingen een koppeling is gaat dit net iets sneller dan de vergelijkbare, handgeschakelde Giulietta: de 0-100 km/u sprint wordt met de TCT afgelegd in 7,7 seconden. De topsnelheid ligt op 218 km/u.

Goed nieuws is ook dat de Alfa Romeo Giulietta 170 1.4 MultiAir TCT minder brandstof verbruikt dan de handgeschakelde Giulietta. In plaats van 5,8 l/100 km wordt slechts 5,2 l/100 km verbruikt, dat is 1 op 19,2. Dat dankt de nieuwe uitvoering onder meer aan het standaard aanwezige start/stop-systeem. Het lagere verbruik is ook terug te zien in de CO2-stoot, die 121 g/km is tegenover 134 g/km bij de handgeschakelde auto. Bovendien gebruikt de nieuwe, droge koppeling minder olie dan een ‘natte’ evenknie.

De Giulietta met TCT-automaat is te zien tijdens de Autosalon van Parijs in oktober. Zodra de levering begint verwachten we de prijzen te kunnen melden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *