Tonale is directe voorbode Alfa Romeo’s nieuwe cross-over

Alfa Romeo onthult een prototype van een nieuwe cross-over met de naam Tonale. Het model komt onder de Stelvio in het assortiment en gaat volgend jaar in productie.

Tonale is de naam van Alfa Romeo’s nieuwe SUV. Net als Stelvio is de nieuwe naam geleend van een bergpas in de Italiaanse Alpen. Het nieuwe model gaat volgend jaar in productie en krijgt hybridetechniek. Alfa Romeo geeft daarover nog geen details vrij, maar meldt wel dat de elektromotor de achterwielen aandrijft.

De D.N.A-rijstandenknop van Alfa Romeo krijgt in hybridemodellen een nieuwe functie. De D van Dynamic wordt de D van Dual Drive, waarbij de elektromotor en brandstofmotor samenwerken voor maximale prestaties. Met de nieuwe Emozione-instelling, die bereikbaar is via het aanraakscherm, kan het karakter van de aandrijflijn verder worden aangepast.

Het prototype van de Tonale, dat Alfa Romeo presenteert op de autosalon van Genève die vandaag van start is gegaan, staat dicht bij het productiemodel. Het ontwerp is wel zo’n beetje klaar, maar details als de spiegels en de verlichting worden nog aangepast voordat de auto in productie gaat.

Het interieur staat nog een stuk verder van de werkelijkheid af, al geeft Alfa Romeo wel alvast gedetailleerde informatie over de beeldschermen die in de cross-over te vinden zullen zijn. Achter het stuur zit een 12,3 inch groot digitaal instrumentenpaneel en in de middenconsole is een touchscreen van 10,25 inch te vinden. De Tonale is de eerste Alfa Romeo met het volledig nieuwe multimediasysteem van het merk. Een van de nieuwe functies is een digitale winkel (de Paddock) waar je online accessoires kunt bestellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *