Terugkeer Alfa Romeo Alfetta – en meer nieuwe modellen

Onder de zeven nieuwe modellen die bij Alfa Romeo op de planning staan zit de nieuwe Alfetta. Deze sedan wordt de verlate opvolger van de Alfa 166.

De Fiat Groep wil in mei officieel bekendmaken welke nieuwe modellen het merk Alfa Romeo tot 2018 gaat introduceren. Het goed ingelichte tijdschrift AutoBild heeft echter al een boekje opengedaan. 

In 2016 debuteert de nieuwe Alfa Romeo Spider die al langer wordt verwacht. In 2018 komt er eindelijk een opvolger voor de Alfa 166. Voor dit model wordt de naam Alfetta weer afgestoft. Tussen 1972 en 1984 bouwde Alfa Romeo al een sportieve sedan onder deze naam (tweede foto). 

Al eerder meldden we dat de SUV echt gebouwd lijkt te worden. Het Duitse tijdschrift meldt nu dat er zelfs twee stuks verschijnen: in 2017 een compacte cross-over en het volgende jaar een grotere SUV. Welke twee andere modellen nog op de planning staan is niet bekend. Opvallend is wel dat, wederom volgens AutoBild, de eerder aangekondigde vervanging van de Mito en Giulietta niet doorgaan.

Het nieuwe platform waarop toekomstige modellen zullen komen te staan wordt voorlopig Giorgio genoemd. Dit verschijnt in twee uitvoeringen, een voor achterwielaangedreven auto’s en een voor wagens met All-Wheel Drive. Fiat wil tot mei geen commentaar geven. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *