Alfa Romeo 4C Spider: in twee keer goed

Alfa Romeo heeft op de autosalon van Genève het doek van de 4C Spider afgetrokken. Dat is toch enigszins een verrassing, omdat de komst van die auto niet officieel was aangekondigd.

Ja, de Alfa Romeo 4C is een begerenswaardige auto maar er zijn altijd dingen die mooier of beter kunnen. Want zou het niet fantastisch zijn als de auto een open dak heeft? Of iets andere koplampen in plaats van de veel bekritiseerde ‘kikkerogen’ van de 4C Coupé? De 4C Spider voorziet in beide wensen.

De Spider is mooier dan de coupé, het ontwerp is meer in balans en oogt vooral veel ‘dikker’. Veel zichtbare koolstofvezel onderdelen zorgen voor een hightech uitstraling en de drielaags witte carrosserielak doet dat ook. De nieuwe 18 inch wielen voor en 19 inch wielen achter staan ‘m goed en misschien wel het belangrijkste: de 4C Spider heeft eindelijk ‘normale’ koplampen. Want hoe mooi de 4C Coupé ook is, de kikkerogen werden door bijna iedereen bekritiseerd.

De auto die in Genève staat is nog een ‘preview-model’ maar de woordvoerder van het merk verzekert ons dat ‘ie bijna één op één zo in productie gaat. Het sportuitlaatsysteem, dat is gemaakt uit titanium en koolstofvezel en twee centraal geplaatste pijpen heeft, is nog wel een prototype. De motor is dezelfde als in de 4C Coupé, een aluminium 1.8 turbomotor met 240 pk. De Spider weegt door de extra verstevigingen iets meer dan de Coupé, maar de PR-man van het merk vertelt ons dat het gewicht desondanks onder de 1.000 kilogram blijft.

De productie van de 4C Spider start begin volgend jaar. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *