Smakelijke primeurs van Alfa

Alfa Romeo onthult op de Salon van Genève twee nieuwe modellen. De Alfa 159 Sportwagon moet voor volume zorgen, terwijl de exclusievere Alfa Spider een heerlijke smaakmaker is.

De Alfa Spider is het logische vervolg op modellen als de Giulietta Spider uit de jaren vijftig, de Duetto uit de jaren zestig en de GTV uit de jaren negentig. De nieuwe Spider wordt vooral gepresenteerd als een kijkje in de toekomst van Alfa Romeo. De tweezitter, die is afgeleid van de nieuwe Brera, heeft een elegante koets en techniek die sportieve rijders zeker zal aanspreken. De 2,2 liter JTS motor met 185 pk en de krachtige zescilinder 3,2 liter JTS met 260 pk zorgen ongetwijfeld voor levendige prestaties.

Ook de Alfa 159 Sportwagon moet het vooral hebben van stijl en sportieve prestaties. Een verhuiswagen is het wederom niet, Alfa maakte er opnieuw een ‘lifestyle-station’ van. En die opzet is in onze ogen prima geslaagd. Qua uitvoeringen is er keuze genoeg: de 159 Sportwagon wordt leverbaar in drie uitvoeringen met twaalf exterieurkleuren en vijf kleurstellingen voor het interieur. Het motorenpakket bestaat uit drie nieuwe JTS krachtbronnen en drie turbodiesel Multijet motoren, die alle zijn gekoppeld aan een nieuwe zestraps versnellingsbak.

Net als bij de sedanversie van de Alfa 159, die onlangs vijf sterren behaalde bij de Euro NCAP botsproeven, is volop aandacht besteed aan de veiligheid van de twee nieuwe modellen. Mooi, sportief en veilig: een combinatie waar Alfa ongetwijfeld goed mee gaat scoren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *