Reïncarnatie Alfa Romeo Disco Volante

De vliegende schotel is terug. Het Italiaanse bedrijf Carrozzeria Touring wekt de Alfa Romeo Disco Volante weer tot leven.

In de jaren ’50 bouwde Alfa Romeo samen met Carrozzeria Touring op kleine schaal de Disco Volante. Datzelfde bedrijf wekt de aerodynamische Alfa nu weer tot leven met een studiemodel: de Disco Volante 2012 Concept.

Het ontwerp grijpt overduidelijk terug naar het origineel maar de techniek is hedendaags. De conceptcar is gebaseerd op de Alfa Romeo 8C en beschikt over hetzelfde interieur én dezelfde 450 pk sterke V8-motor als de 8C.

Disco Volante is Italiaans voor vliegende schotel. Die naam verwijst naar het ontwerp, met name de Disco Volante Spider heeft treffende overeenkomsten met een vliegende schotel. Dat heeft alles te maken met de aerodynamica, die er mede voor zorgt dat de auto – die begin jaren ’50 het levenslicht zag – een topsnelheid haalt maar dan 200 km/u. Of de moderne interpretatie in productie gaat is nog maar de vraag maar Carrozzeria Touring kan in ieder de show stelen op de autosalon van Genève volgende week.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *