Productie Alfa Romeo 4C start in mei 2013

De Alfa Romeo 4C gaat over een jaar in productie. Zustermerk Maserati neemt de productie op zich van de achterwielaangedreven sportcoupé.

Alfa Romeo toverde vorig jaar ineens de 4C Concept uit haar hoge hoed. Deze nieuwe imagobouwer van het Italiaanse merk gaat in mei 2013 in productie. Op de autosalon van Parijs later dit jaar debuteert de productieversie van de coupé.

De productie gaat plaatsvinden op heilige grond, in Modena – waar de fabriek van Maserati staat. De 4C zal, ondanks zijn relatief lage prijs van rond de 65.000 euro in Nederland, een exclusieve verschijning blijven. Volgens vakblad Automotive News plant Alfa Romeo namelijk een jaarproductie van 2.500 stuks. Een deel daarvan gaat naar de Verenigde Staten, om de rentree van Alfa Romeo in Noord Amerika kracht bij te zetten.

Alfa Romeo streeft ernaar om het gewicht van de auto zo laag mogelijk te houden. Het studiemodel van de 4C weegt slechts 850 kilogram. Alfa’s 1.8 turbomotor zorgt voor de aandrijving, dit blok produceert in de 4C ‘meer dan 200 pk’. Met de wetenschap dat deze motor in de Giulietta QV al 230 pk levert zit er waarschijnlijk nog wel wat meer in.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *