Prijs Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met automaat bekend

Alfa Romeo heeft de automaatversie van de snelste Giulia, de Quadrifoglio, in de prijslijst opgenomen. Die kost exact evenveel als de handgeschakelde uitvoering.

De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met achttraps automatische versnellingsbak kost 107.950 euro, evenveel als de hangeschakelde uitvoering waarvan het merk eerder al de prijs bekend maakte. Dat de twee versies hetzelfde kosten komt doordat de Quadrifoglio met automaat (189 g/km) minder CO2 uitstoot dan de handgeschakelde versie (198 g/km). Daardoor wordt de meerprijs van de automaat gecompenseerd met minder BPM-belasting.

De prestaties van de twee, 510 pk sterke, topmodellen uit de Giulia-reeks zijn gelijk. Accelereren van 0 naar 100 kan ook in de automaatversie in 3,9 seconden en de Giulia stopt pas als er 307 km/u op de teller staat. Alfa Romeo geeft een brandstofverbruik op van 8,3 l/100 km (1 op 12).

De uitrusting van de Quadrifoglio-uitvoering omvat, naast de vele technische en optische aanpassingen ten opzichte van de reguliere uitvoeringen, onder andere een infotainment- en navigatiesysteem met 8,8 inch beeldscherm, bi-xenonverlichting, een achteruitrijcamera, leder/Alcantara-bekleding, actieve aerodynamica, instelbare vering en 19 inch lichtmetalen wielen.  

De automaatuitvoering van de Quadrifoglio is per direct te bestellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *