Opvolger Alfa GTV heet Brera

Alfas nieuwe sportcoupé, die in maart op de Autosalon van Genève zal worden onthuld, draagt niet de naam van zijn voorouders. De drie legendarische letters GTV gaan op de schop en maken plaats voor de naam Brera, die ook al werd gebruikt voor het studiemodel dat Alfa in 2002 toonde.

Die naam is niet geheel toevallig gekozen, want de opvolger van de GTV zal sprekend lijken op de spectaculair gelijnde Brera concept car. De productieversie staat op de bodemplaat van de nieuwe 157 die dit najaar op de IAA in Frankfurt wordt geïntroduceerd. Om het verschil met de GT te benadrukken, is de Brera duidelijk forser. Onder de motorkap vinden we aggregaten die ook de 157 zullen aandrijven. Inclusief diesels, want de marketingafdeling van Alfa Romeo is na het verkoopsucces van de dieselgestookte GTs van mening dat een zelfontbrander ook heel goed past in een sportieve coupé.

In Genève maakt de gesloten Brera dus zijn debuut. Op de open variant, die naar verluidt wel weer gewoon Spider gaat heten, moeten we waarschijnlijk nog een jaartje langer wachten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *