Ontwikkeling SUV Alfa Romeo ligt op schema

De ontwikkeling van de Alfa Romeo SUV ligt op schema. De voorbereidende fase is afgerond, de productie start halverwege volgend jaar.

Alfa Romeo zet vaart achter de ontwikkeling van nieuwe modellen. De Giulia is nog maar net onthuld of het volgende model komt er alweer aan. De twee auto’s maken deel uit van een productoffensief dat in totaal acht modellen omvat. Modellen die het merk zijn glans van weleer terug moeten geven.

De ontwikkeling van het tweede nieuwe model ligt op schema, zo heeft Sergio Marchionne tegen journalisten gezegd. Het gaat om een middelgrote SUV, die op hetzelfde achterwielaangedreven platform als de Giulia komt te staan. Je moet de auto zien als concurrent van de BMW X3 en Mercedes-Benz GLC. De naam van het model is nog niet bekend.

Ook de motoren zal de SUV lenen van de Giulia. Het gaat dan om 2.0 en 3.0 benzinemotoren en 2.2 en 3.0 diesels. De vermogensrange loopt van zo’n 140 tot 300 pk. De 510 pk sterke 3,0 liter V6 uit de Giulia QV gaan we waarschijnlijk niet terugzien in de SUV.

De productie van het nieuwe model start halverwege 2016, in het najaar staat hij in de Nederlandse showrooms.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *