Alfa Romeo laat spieren zien met Giulia QV

Alfa Romeo is terug van nooit helemaal weggeweest met de nieuwe Giulia. Op de IAA in Frankfurt laat het merk alleen de krachtige QV-versie zien.

Voor Alfa Romeo staat de IAA in het teken van de Giulia, de auto die de 159 opvolgt en de eerste van een hele nieuwe reeks achterwiel aangedreven modellen is. Het design van de auto is anders dan we van Alfa gewend zijn, maar dat is een bewuste keuze. De woordvoerder legt uit: “Alfa Romeo wil premium zijn en daar past een dikker, gespierder uiterlijk bij. Dat wordt namelijk geassocieerd met kwaliteit.”

Alfa Romeo laat, net als bij de eerdere presentatie in Italië in juni, alleen de 510 pk sterke QV topuitvoering zien. “We willen nog één keer een statement maken door juist deze uitvoering hier te tonen.” De minder krachtige versies krijgen we eind dit jaar te zien en zullen tegelijkertijd met de QV begin 2016 leverbaar worden. De woordvoerder kan ons al een indicatieve prijs geven van de QV: 108.000 euro. Dat is ongeveer gelijk aan de prijs die BMW voor de iets minder krachtige M3 vraagt.

De Giulia QV heeft een sportwagenachtig interieur met stoelen die je stevig omklemmen en waar je laag in zit. Het multimediasysteem is helemaal nieuw en ziet er geavanceerd uit. Het is te bedienen met een draai/drukknop op de middentunnel. Het scherm is naadloos opgenomen in een hoogglans zwart paneel, waardoor het mooi geïntegreerd is in de vorm van het dashboard. Achterin heeft de Giulia sportief gevormde zitplaatsen en bovendien verrassend veel ruimte.

Op de vraag of er nog een Sportwagon komt van de Giulia kan de woordvoerder nog niet bevestigend antwoorden. “Alfa Romeo richt zich nu in eerste instantie op modellen die wereldwijd verkocht kunnen worden. Een Sportwagon past daar niet bij, die is alleen voor Europa interessant. Maar als de nieuwe modellen van Alfa aanslaan, dan komt er op termijn ook een SW.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *