Geschiedenis herhaalt zich

Alfa Romeo heeft met een 6C 1500 Super Sport uit 1928 de historische Mille Miglia gewonnen. En dat is niet voor het eerst, want met precies dezelfde auto won het Italiaanse merk in 1928 ook de allereerste editie van deze klassieke superrit.

Alfa Romeo heeft toch al een naam hoog te houden in de ‘Mille’. Sinds die allereerste overwinning werd deze rit 24 keer verreden, liefst 11 keer had Alfa het eigen klavertje vier aan zijn zijde. Wellicht de meest bijzondere overwinning vond plaats in 1950, toen de coureurs Fangio en Zanardi wisten te winnen met de Alfa 6C 2500 Competizione. Die overwinning was zo memorabel dat de autowereld twee jaar geleden werd verblijd met de komst van de bloedstollend mooie 8C Competizione, een studiemodel dat helaas nooit in productie zal worden genomen.

Omdat Alfa traditiegetrouw goed presteert in de Mille Miglia, verschenen er bij de laatste editie ook nogal wat aan de start. Van de 375 deelnemers reden er 38 in een Alfa Romeo. Winnaars werden uiteindelijk Luciano Vario en Maurizio de Marco, in de eerder genoemde 6C 1500 Super Sport. Namens het Alfa Romeo Historic Motoring Team reden nog zeven andere historische racers van het Alfa Romeo museum mee. Dat Alfa zijn klassiekers in ere houdt, blijkt uit de hoge eindklassering van een aantal equipes: behalve de eerste plaats bezette het merk ook de derde en vierde plek.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *