Facelift voor Alfa Romeo Giulietta op komst

Alfa Romeo heeft een facelift in de planning staan voor de Giulietta. De auto krijgt een grille zoals die ook op de nieuwe Giulia is te vinden, zo blijkt uit een spionagefoto.

Alfa Romeo geeft de Giulietta voor de tweede keer een facelift. Op de Facebook-pagina van Sei Alfisti Se is een foto te zien van de nieuwe neus van de auto. Het gaat om een ontwerpmule, die op het fabrieksterrein van Alfa Romeo is gespot.

De Giulietta krijgt de nieuwe familiegrille zoals die ook op de nieuwe Giulia is te vinden. Om dat mogelijk te maken werd de voorkant hertekend. De ondergrille is breder en bovendien zit er nu een spoilerlip onder de bumper. De vorm van de koplampen blijft intact, de indeling zal wellicht wel wijzigen.

Alfa Romeo heeft de facelift van Giulietta nog niet officieel aangekondigd, dus over technische wijzigingen is nog niets bekend. Bijna zeker is dat de hatchback de beschikking krijgt over de nieuwe 2.2 dieselmotor, die de 2.0 JTDm vervangt. De 1.6 JTDm blijft onveranderd leverbaar. Bij de benzinemotoren verwachten we geen grote wijzigingen.

Wanneer de vernieuwde Giulietta wordt onthuld is nog niet bekend, reken op begin 2016. De kleinere Mito krijgt overigens een soortgelijke make-over.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *