Alfa Romeo schaaft aan tijdsplanning nieuwe modellen

Alfa Romeo gaat schuiven met de volgorde waarin de nieuwe modellen van het merk op de markt komen. Het goede nieuws is dat auto’s die voor Europa belangrijk zijn meer prioriteit krijgen.

Alfa Romeo schaaft zijn veelbelovende modellenplan bij. De auto’s die voor Europa belangrijk zijn worden naar voren geschoven. Dat heeft topman Sergio Marchionne gezegd na de presentatie van de kwartaalcijfers van FCA, het moederbedrijf van Alfa Romeo. Deze wijziging kan betekenen dat de opvolger van de Giulietta voorrang krijgt op andere modellen.

Het besluit is ingegeven door de inzakkende Chinese markt. Als die niet aantrekt dan zal Alfa Romeo modellen die daar de grootste verkooppotentie hebben minder prioriteit geven. Aan de globale planning verandert niets, nog steeds wil het merk tot 2020 met acht nieuwe auto’s komen. Deze hebben allemaal achterwielaandrijving. Meer details verwacht het merk begin volgend jaar te kunnen geven.

De Giulia (foto), die in juni werd onthuld, is de eerste nieuwe Alfa Romeo en komt begin volgend jaar naar Nederland. Het tweede model is een SUV, waarvan de ontwikkeling in volle gang is. De auto wordt naar verwachting halverwege volgend jaar onthuld.    

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *