‘Drie conceptcars Alfa Romeo in Genève’

Alfa Romeo laat op de autosalon van Genève in maart drie conceptcars zien. De designhuizen Pininfarina, Stile Bertone en Italdesign Giugiaro zijn verantwoordelijk voor het design van de studiemodellen. Dat heeft een interne bron tegenover de website Edmunds Inside Line bevestigd.

Alfa Romeo bestaat in 2010 honderd jaar en viert dat onder andere met drie conceptcars op de Autosalon van Genève in maart. Drie beroemde designhuizen uit Turijn tekenen voor het ontwerp van de studiemodellen.

Designhuis Pininfarina ontwerpt een cabriolet, de opvolger van de Spider. Stile Bertone is verantwoordelijk voor het design van een coupémodel en Italdesign Giugiaro tekent een sedan, een studiemodel voor de volgende generatie van de 159.

Over productieplannen is nog niets bekend. De opvolger van de 159 komt waarschijnlijk pas eind 2011. Het is nog niet helemaal duidelijk op welk onderstel dat model komt te staan. Het zou een verlengde versie van het voorwielaangedreven platform van de Giulietta kunnen zijn maar ook een aangepast Chrysler-platform met achterwielaandrijving is een optie. Moederbedrijf Fiat bekijkt op dit moment de mogelijkheden. De drie concepten in Genève laten zien welke kant het Alfa-design op kan gaan.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *