Autonieuws overzicht week 33

14 tot en met 20 augustus 2010.
De zomervakantie is voor sommigen al voorbij dus dat betekent dat de autoshows weer van start zijn gegaan. We blikken terug op Pebble Beach en vooruit naar Parijs. Het Fiat-Chrysler concern reorganiseert flink, waarbij de Alfa Romeo-modellen worden uitgedund en Chrysler en Dodge in de uitverkoop zijn gegaan.

Van Pebble Beach naar Parijs
Met de op Pebble Beach onthulde Morgan Eva GT heeft het Britse merk een ongeëvenaard en voor haar doen praktisch ontwerp in huis. Ook het 75-jarige Jaguar pakte uit in Californië, de XJ 75 Platinum Concept stond zij aan zij naast de XKR 175.

Op de Autosalon van Parijs, begin oktober, illustreert de elektrische Kia Pop Concept dat het Koreaanse merk ‘baanbrekende en design georiënteerde auto’s’ kan maken. De snelle Lotus Evora S en de Evora met automaat debuteren op de Parijse Autosalon.

Uitverkoop
Chrysler en Dodge, de merken die binnenkort verdwijnen van de Europese markt, zijn gestart met de uitverkoop. De Opel Astra Sports Tourer is vanaf december leverbaar voor minimaal 20.345 euro. Door de komst van een voorwielaangedreven uitvoering ligt de vanafprijs van de vernieuwde Land Rover Freelander 2.000 euro lager dan voorheen.

Te koop in de Verenigde Staten
De Ford Mustang Boss 302 laat met meer vermogen, betere remmen, een aangepast uitlaatsysteem, verlaagd onderstel en een dreigender uiterlijk zien wie de baas is. De Ram Outdoorsman is ook geen lieverdje. De auto heeft all-terrain banden, beschermende bodemplaten, extra verlichting, een trekhaak voor trailers en diverse gemaksfeatures als de RamBox (wapen) Holster aan boord.

Overige highlights:

Video tip:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *